Vam tenir una eina esplèndida per projectar-nos cap a Europa sense interferències d’Espanya: el Consell per la República. Xavier F. Domènech (@xavidomenech99)

Ens faríem un flac favor a nosaltres mateixos si no reconeguèssim q l’independentisme està en un moment molt complicat. I que hi ha molts comptes pendents q s’hauran d’afrontar. Crec que hem arribat a un moment en que no ens serveix ni el seny ni la rauxa. S’ha d’anar més enllà.

D’aqui un temps potser ens adonarem que, en moments crítics, hem perdut el temps d’una manera imperdonable culpant a uns de traïdors i a altres de servir a l’esperit autonomista de la vella Convergència. Tots els sectors, ara enfrontats, del independentisme, hauran de cedir.

No em refereixo a renunciar a les diferents sensibilitats de l’independentisme per contruir un bloc monolític. No serviria per res. Però si s’haurá de cedir en els egos, en la priorització dels interesos de partit, i en les fílies i fòbies que arroseguem des q tenim us de raó.

Ja hem deixat escapar massa oportunitats i els enfrontaments han donat aire a un adversari que s’ha vist contra les cordes en molts moments, encara que, per raons que desconec, som reticents a reconeixer-ho. I ara tenim una oportunitat que no hauriem de desaprofitar.

La crisi #Covid19 ha posat de manifest l’incapacitat dels grans estats nació per fer front a crisis d’envergadura i cada cop s’obre amb més força la idea que els Estats, per raons d’eficàcia haurien de deixar en mans de “poders regionals” part de les seves competències.

L’independentisme ja ha superat el nivell cesió de competències, però hem d’estar presents i ben actius en els debats i canvis q aquesta crisi provocarà. I més pq no tenim altra via q Europa. No podem seguint pidolant a Espanya, pq Espanya no és cap solució. És el problema.

Soc de l’opinió que vam tenir una eina esplèndida per projectar-nos cap a Europa sense interferències d’Espanya: el Consell per la Repùblica, però sembla q no ha tingut els suports desitjats. Potser encara hi som a temps per recuperar-la. O per trobar altres alternatives.

La crisi plantejará molts interrogants, i s’obriran nous escenaris. També hi haurá resistència ferotge per part dels vells estats q es resistiran a perdre protagonisme. Cat no pot quedar al marge de les transformacions. I hem d’anar a totes, no devorats per lluites internes.


Xavier F. Domènech

https://twitter.com/xavidomenech99/status/1263139803215863808?s=20