Traducció al català. Fòrum CommonSpace / @bellacaledonia / @ANC_Scotland sobre Catalonia.

Al fòrum CommonSpace / @bellacaledonia @ANC_Scotland sobre Catalonia, Mike Small obre l’acte dient que els mitjans de comunicació alternatius van cobrir els fets a Catalunya molt millor que la premsa establerta convencional.

via @TheCommonSpace

Traduït per l’AnnA (@annuskaodena)

El proper ponent @GeorgeKerevan recorda com @JunckerEU va dir a @AlexSalmond que Rajoy s’havia queixat de que Kerevan estava interferint en els assumptes espanyols.

“L’1 d’octubre, a Escòcia, el vam veure amb horror”, diu @AamerAnwar, mentre  l’Estat espanyol utilitzava totes les tàctiques per esclafar l’autodeterminació catalana.”

El que els catalans van ser castigats per fer l’1 d’octubre, diu @AamerAnwar, va ser quelcom que vam donar per fet a Escòcia el 2014.

Quan mig govern català ha estat empresonat i mig va marxar a l’exili, diu @AamerAnwar, com pot acusar l’Estat espanyol el moviment independentista català de ser “antidemocràtic”?

Recolzant #Catalunya, diu @AamerAnwar, “podem ensopegar, podem vacil·lar, però no podem fracassar”. 

Abans del referèndum català, diu @joannaccherry hi havia certa reticència a involucrar-se dins del @theSNP. Veure la votació va ser “una de les experiències més intenses de la meva vida.”

Quan @joannaccherry i @DougChapmanSNP van tornar de Catalunya després de la votació, immediatament van preparar un informe per @NicolaSturgeon. La Primera Ministra “va donar la cara/va estar al nivell”. 

Els moviments independentistes escocés i català estan impulsats per la voluntat popular i per una crisi permanent dels estats britànic i espanyol, diu @chrisbambery 

L’estat espanyol és molt més fràgil que l’equivalent britànic, diu @chrisbambery, i el seu primer instint gairebé sempre és “agafar la porra”. 

“Heu de construir una república, i ha de provenir de les bases”, diu @chrisbambery, explicant les possibilitats tant per a la independència catalana com per a l’escocesa.

D’acord amb @GeorgeKerevan, @chrisbambery prediu que si els moviments independentistes basc i català uneixen forces, l’Estat espanyol no podrà aguantar.

Elisenda Paluzie @epaluzie, presidenta de l’ANC, diu que avui hi ha 9 presos polítics i 7 exiliats.

Elisenda Paluzie @epaluzie continua, dient que la sobirania del Parlament de Catalunya s’ha vist “totalment compromesa”

“La majoria política del Parlament català sembla haver-se apartat de la desobediència civil davant la repressió judicial”, diu Elisenda Paluzie @epaluzie.

Elisenda Paluzie @epaluzie diu que el concepte de la unitat espanyola sembla estar arrelat en una “supressió de les diferències”

“A curt termini, la mobilització social es crucial”, diu la presidenta de l’ANC. “Volen que deixem de fer el que precisament estem fent.”

La presidenta de l’ANC @epaluzie fa una crida perquè els observadors internacionals siguin presents i que es realitzin manifestacions quan es dugui a terme la propera ronda de judicis.

La presidenta de l’ANC confirma que @AamerAnwar serà un ponent a la propera gran manifestació pro-independència a Catalunya l’11 de setembre.Traduït per l’AnnA @annuskaodena


#RepublicOfCatalonia #SelfDeterminationCatalonia

#RepúblicaCatalana #HumanRights

#FreeAllPoliticalPrisonersAndExiles

#DRETS #SelfDetermination