@TamaraVila83 Dona catalana a les mandíbules de l’administració espanyola. Slobodna Dalmacija. Croàcia

Va ser declarada terrorista a causa d’un xiulet groc, una màscara i un mapa als carrers de Barcelona.

Slobodna Dalmacija

Juntament amb milers de compatriotes seus, Tamara Carrasco, de la ciutat de Viladecans, es va unir el 2017 a les protestes per la detenció de diversos líders catalans i partidaris de la independència d’aquella província espanyola. Abans es va celebrar un referèndum, però les autoritats de Madrid no el van reconèixer des del principi.

Un xiulet groc, una màscara de cartró amb el rostre d’un dels presos polítics i un mapa imprès del servei de Google Maps van ser tot el que va dur Tamara als carrers de Barcelona. Tot i això, aquestes tres coses li costaran la llibertat.

La primavera del 2018, mentre les protestes encara feien furor per la detenció de Carles Puigdemont, el president de Catalunya, membres de la Guàrdia Civil controlada per la Guàrdia Central van trucar a la seva porta i la van escortar a Madrid poc després d’escorcollar el pis. Allà es va enfrontar a càrrecs de terrorisme.

El seu pecat va ser que suposadament va convidar amics i companys a anar a les protestes a través de WhatsApp, i el més sospitós de tot era un mapa amb l’adreça de la comissaria de policia, davant del qual s’havia reunit una multitud. Aquestes denúncies van ser corroborades per les imatges del seu telèfon mòbil, que també van ser confiscades.

Article original:

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/katalonka-u-raljama-spanjolske-administracije-zbog-zute-zvizdaljke-maske-i-karte-na-ulicama-barcelone-proglasena-je-teroristicom-1069992