Comunicats

Comunicació Alternativa Territorial

ACTIVISME

#StopTaser. Comunicat d’Iridia @centre_IRIDIA davant l’actuació de Mossos a Sabadell. Dimecres 25 de Novembre.

Atenció‼️

Aquesta actuació amb pistoles elèctriques taser de @mossos és molt preocupant i desproporcionada.

Si teniu informació de la situació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres 📲 [email protected]

#StopTaser

Vídeo original aqui: https://t.co/lLkWqnichW

Elements importants: la noia està a terra de manera passiva i malgrat això se li apliquen fins a dues descàrregues elèctriques a més de la reducció.

Hi ha clars indicis que l’ús de taser no està justificat en aquest moment concret amb independència de la situació anterior.

L’ús de taser es va aprovar a Cat malgrat l’oposició d’entitats de drets humans. No obstant això es va aconseguir imposar límits a nivell parlamentari que no van quedar reflectits de manera correcta en la instrucció de mossos tal com també ha assenyalat el @sindicdegreuges.

És necessari revisar la instrucció d’ús així com realitzar una avaluació parlamentària del seu ús després del temps que ha transcorregut d’utilització.

És imprescindible que aquest cas sigui investigat per mossos. Nosaltres ens posem a disposició per denunciar els fets.

Ens oposem a l’ús de taser, més enllà del seu potencial lesiu, perquè en molts països on s’usa s’ha produït un augment de la violència institucional.

Tendeix a usar-se en situacions en les quals no seria necessària per ser un mètode més còmode que altres usos de la força.

Després del cas del tiroteig en passeig Sant Joan els sindicats policials han sol·licitat la seva incorporació com a arma per al cos de la @barcelona_GUB.

Considerem que és encara menys justificable la incorporació del seu ús per a policies locals.

El @interiorgob ha començat a incorporar pistoles elèctriques taser en el cos de @policia.

Ès molt greu que la instrucció d’ús no s’hagi fet pública així com que en el poc que ha transcendit de la mateixa es pot veure que no respecten les recomanacions internacionals.

Una exigència bàsica és que sigui obligatori que totes les actuacions amb pistoles elèctriques siguin gravades amb una càmera integrada en l’arma o en l’uniforme de l’agent tal com vam aconseguir amb @AmnistiaCAT que s’incorporés en la instrucció d’ús de @mossos.

Tuit Original d’ IRIDIA (@centre_IRIDIA) 26/11/2020.

Sí, és clar, a ComuniCATs també fem servir galetes, carquinyolis, neules... Les tenim amb o sense gluten, de xocolata, farina d'espelta..., boníssimes totes. Si les vols clica! Benvinguda! Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca