Pugem a Perpinyà. Esborrem el tractat dels Pirineus, 360 anys Carles @Cjaumev

Article de Carles @Cjaumev

Aquest dissabte 9 de Novembre tenim l’oportunitat de fer quelcom important per la nostra nació, la nació catalana, #PugemAPerpinyà.

Pugem a Perpinyà

Per què us preguntareu? Bé tenim diversos motius, tots importants, per pujar a Perpinyà.

  • Donar suport als catalans que actualment viuen sota la République Française, abans reialme de França, en la seva Diada, a la gent de territoris que formen part del bressol de Catalunya .
  • Commemorar el tractat dels Pirineus que volem esborrar.
  • Deixar palès que Catalunya és més extensa que les quatre províncies que ens han volgut fer creure.
  • Retornar i agrair part del suport que els catalans del nord de l’Albera ens han donat ja des d’abans de l’Ú d’octubre i la seva solidaritat amb els presos, exiliats i represaliats en l’actual moment repressiu que patim.
  • Conèixer i compartir amb altres catalans una Diada de lluita per la recuperació dels seus drets nacionals. #DiadaCatalunyaNord

El tractat dels Pirineus signat il·legalment entre els reialmes de França i Castella el 1659, en el context de les guerres per l’hegemonia europea i sense el vistiplau de les Corts Catalanes, va dividir el territori del Principat de Catalunya entre dos estats estrangers, va significar el començament del declivi de la nostra nació, fins aleshores, l’estat català gaudia d’amplíssimes atribucions en tots els àmbits, gaudint de quasi una plena independència.

Aquest va ser el preu a pagar pels catalans per la seva proclamació de la República de Catalunya el 1640 (Pau Claris) sota la protecció de França, en contra dels abusos de Castella, que també va cometre els mateixos abusos, un cop aconseguits els seus objectius territorials expansionistes cap al sud.

Tres-cents seixanta anys després, encara en patim les conseqüències d’aquell tractat i que els catalans volem esborrar amb la nostra protesta i reivindicació.

El dissabte 9 de novembre a banda de la manifestació de la tarda hi ha previstos diversos actes al llarg del territori nord-català

  • D’onze a una del migdia al punt fronterer d’El Pertús Vermut de la Llibertat en col·laboració amb el Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà.
  • També tindran lloc els actes del Correllengua 2019 amb diversos actes a Perpinyà, Camp de Ribesaltes i a Baó.

Així doncs, no us ho penseu més, pugeu a #Perpinyà per aquestes o altres raons, sobretot perquè #SemCatalans

Esborrem el Tractat dels Pirineus! #FemPaísosCatalans #TractatDelsPirineus

Carles

https://twitter.com/comuni_cats/status/1192115164499337217

Carles <a href=”https://twitter.com/Cjaumev” target=”_blank” aria-label=”@Cjaumev (opens in a new tab)” rel=”noreferrer noopener” class=”ek-link”>@Cjaumev</a>

<a href=”https://comunicats.cat/tag/carles/” target=”_blank” aria-label=” (opens in a new tab)” rel=”noreferrer noopener” class=”ek-link”>ARTICLES DE L’AUTOR</a>

La llengua és l’ànima de la Nació. Retuitador,curiós, Educació x canviar el mon, participa, coopera, estima i respecta.