Com podem assolir la llibertat de la Nació?. Carles (@Cjaumev)

De ben segur que el primer que ens cal és identificar els límits reals de la nostra nació.

Per a poder alliberar la nació, cal fer diverses passes, la primera de totes és l’alliberament mental

Quines fonts escrites tenim per a conèixer els veritables límits i no el que algú interessat a destruir-nos com l’estat espanyol i l’estat francès ens diuen que són els nostres límits? Límits que ells il·legalment han modificat amb els seus acords i divisions territorials, esquarterant la Nació al seu caprici.

A les Constitucions Catalanes de 1305 els menciona explícitament, les del 1702 ens parlen dels pobles que integren la Nació Catalana i les relacions entre ells.

Ara que ja sabem quins són aquests límits podem començar a parlar de com començar a alliberar-ne els territoris i les seves gents dels ocupants, dels opressors, dels explotadors de la nostra Nació.

Com podem assolir l’alliberament mental dels mantres que ens repeteixen constantment en tot moment les forces d’ocupació?

Dels seus mitjans, els seus lloros de repetició, els que sembla que no ho són i també hi col·laboren, els seus poders fàctics, culturals, econòmics, emocionals

Probablement el primer pas sabent-ne els límits, ha de ser desconnectar dels seus aparells de propaganda, argumentaris pseudohistòrics, marcs culturals, xarxes socials i missatges publicats repetits fins a límits insuportables, a diaris, revistes, televisions, argumentaris, opinadors, tòpics.

Si nosaltres, no consumim els seus mitjans informatius, podrem pensar amb més claredat ja notarem un cert alleujament, no ens sentirem tan afeblits en les nostres conviccions, podrem pensar en com alliberar-nos i en cercar aliances entre nosaltres i els nostres pobles germans, atès que no tindrem un corcó a tota hora dient-nos quan desconsiderats, xenòfobs, provincians, incultes, poc viatjats, desagraïts, supremacistes, radicals, feixistes i altres floretes que ens tiren durant 24 hs. damunt dels nostres cervells.

Llavors, hem de deixar d’informar-nos?, evidentment que no, el que podem fer és consumir xarxes socials, veure i llegir mitjans, llibres i revistes en català que no treballin pels ocupants i botiflers, que no estiguin a les seves mans ni obeeixen les seves ordres.

També podem buscar inspiració per la desconnexió mental en la informació sobre els lluitadors de temps passat, lluitadors per la llibertat, lluitadors per la nació i veure que podem aprendre i aprofitar de la seva lluita, que ens poden aportar a la lluita d’avui la lluita d’ells, que també van ser multats, vexats, engarjolats, afusellats, depurats.

Que té més interès per un català? El que succeeix a València o el que passa a Badajoz, la realitat de Llucmajor o una fuita d’aigua a Valladolid, les notícies de Catalunya Nord o el temps a Salamanca?

El que opinem nosaltres sobre un assumpte intern o l’opinió d’algú de Toledo sobre el mateix i que a més a més imposa la seva opinió.


Que n’opinen d’un assumpte polític els nostres polítics, o quina és l’opinió dels polítics espanyols aquest assumpte, de veritat que us interessa això darrer?

Per quin motiu ens hauríem d’informar mitjançant els mitjans dels qui tot el dia, ens menyspreen, maldiuen de nosaltres, de la nostra cultura, la nostra forma de ser, de la nostra llengua?

Dels qui ho subordinen tot al dictat de què és legal o il·legal segons un tribunal castellà i estranger, al qual ells reverencien gustosament, realment creieu que ens informaran acuradament, imparcialment els mitjans propietat dels nacionalistes castellans i espanyols?

Si els llegiu o sentiu que sigui per saber el que us és d’utilitat per debilitar-los i conèixer les seves tàctiques.

Quan es tracti del país, del moviment independentista, dels seus líders, dels seus avenços, de les seves propostes, del que ens cal per alliberar-nos, de veritat, algú que treballa contra vosaltres us donarà la informació que ens ha de fer lliures?

La que volem, la que ens cal, certament no. Deixem doncs d’escoltar-los, llegir-los, veure’ls, de finançar-los i començarem a desconnectar i alliberar-nos i de passada afeblir les finances dels nostres botxins.

Tots aquells líders i opinadors que utilitzen aquests mitjans com a altaveus de les seves paraules també els hauríem de mirar si més no amb prevenció.

Sobretot als líders independentistes donant exclusives a mitjans espanyolistes?
No tenim cap mitjà on puguin fer declaracions o entrevistes?, segur que sí.

Hem de finançar amb la nostra compra, lectura i suport els mitjans veritablement d’orientació catalana, mitjans que siguin lliures, els farem més forts, més potents amb més abast, influència capacitat financera i prestigi arreu.

Carles (@Cjaumev)

Carles <a href=”https://twitter.com/Cjaumev” target=”_blank” aria-label=”@Cjaumev (opens in a new tab)” rel=”noreferrer noopener” class=”ek-link”>@Cjaumev</a>

<a href=”https://comunicats.cat/tag/carles/” target=”_blank” aria-label=” (opens in a new tab)” rel=”noreferrer noopener” class=”ek-link”>ARTICLES DE L’AUTOR</a>

La llengua és l’ànima de la Nació. Retuitador,curiós, Educació x canviar el mon, participa, coopera, estima i respecta.