Mark Rutte (@MinPres) primer ministre dels Països Baixos. “Vigilaré a Espanya”

El primer ministre, a una visita a un centre de tractament de residus, ha promès: “Ho recordaré” a un treballador quan aquest li ha demanat que no donés els diners del seu país a Espanya i Itàlia.

Font: NOS NIEUWS

La resposta de Rutte al treballador acompanyen les declaracions que ha fet puntualitzant les condicions de la solidaritat financera del seu govern i dels països frugals, davant el model del Fons de Recuperació Europeu Covid-19 que proposa Espanya.

Vigilarem a Espanya” ha dit Rutte. A la reunió que va tenir amb Sánchez va avisar que “No serà fàcil arribar a un acord, en política res ho és, però espero que ho sigui“.

Lluny de negar-se a ser solidari amb els països que més han patit la crisi per la pandèmia Mark Rutte assegura que ajudarà econòmicament a Espanya sempre que les ajudes siguin en forma de préstec i vinguin acompanyades de reformes nacionals del país que se’n beneficii.

A unes declaracions recollides per TV3 aquesta mateixa setmana, Rutte aclareix la seva postura.

“Vigilaré molt, perquè no podria explicar als votants perquè donem diners a altres. Ho fem perquè som solidaris, però la solidaritat comporta que els altres han de fer les reformes necessàries perquè a llarg termini, es puguin cuidar sols”

Mark Rutte

TV3 Telenotícies vespre 17/03/2021 minut 16:00

Video de la notícia: toni @0punt0