Manifest per a la defensa dels drets civils i polítics. Oficina de Drets civils i polítics. Generalitat de Catalunya.

La nova Oficina de Drets Civils i Polítics @hitensdret, va celebrar el 20 de desembre del 2019, una trobada amb diferents entitats i col·lectius implicats en la lluita de les repressions i drets vulnerats vinculats a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Entre moltes altres organitzacions, ComuniCATs.cat va tenir l’honor de formar part d’aquest grup que defensen els drets dels ciutadans i es compromet a documentar els greuges patits en aquesta lluita per la Pau i convivència a Catalunya amb el projecte de documentació i geolocalització dels incidents feixistes a favor de la unitat d’España.

Incidents amb motivació política a favor de la unitat d’Espanya registrats a Catalunya, Illes, València i altres territoris.

Oficina de Drets civils i polítics

El Govern de la Generalitat de Catalunya està compromès a protegir els drets civils i polítics, individuals i col·lectius, dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya. La posada en marxa de l’Oficina de Drets Civils i Polítics ha de permetre:

  • Lluitar contra les actituds violentes o denigrants que atempten contra la cohesió i la convivència a Catalunya, valors públics compartits que es fonamenten en el respecte a la diversitat, entesa com una riquesa i una fortalesa.
  • Fer el seguiment de les possibles vulneracions d’aquests drets i donar suport a les persones i col·lectius que n’han pogut ser víctimes.
  • Col·laborar amb la tasca que estan duent a terme a Catalunya diferents entitats i organismes compromesos amb aquest mateix objectiu.

Drets civils i polítics. Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda

Manifest de les entitats adherides:

Manifest per a la defensa dels drets civils i polítics

Sotasignats del manifest:

Sotasignats del manifest 1
Sotasignats del manifest 3


 Trobada per a la defensa dels drets civils i polítics

https://twitter.com/hitensdret/status/1075861725885448193

https://twitter.com/PAUplataforma1O/status/1075773558792454144

Trobareu aquest i altres informes a la Categoria: –DOCUMENTS/INFORMES/WEBS- del directori principal de ComuniCATS.cat