MANIFEST de Bombers per la República en contra de la llei espanyola de regulació dels cossos de bombers.

#SOSBombersCAT

Bombers per la República presenten un Manifest en contra de la “ley de bomberos” espanyola que centralitza tots els cossos i elimina el model de Bombers català i la gestió d’emergències.

No oblidem el paper i la determinació que ha tingut aquest col·lectiu en la defensa del Dret d’autodeterminació de Catalunya. El suport al poble l’1 i 3 d’octubre i fins ara, oferint-se sempre a totes les dificultats socials.

El Manifest té el suport dels Consells Locals del Consell per la República.

Manifest contra la “ley de bomberos”.


Bombers per la República🎗🚒 (@ANC_Bombers) 14/04/2021

Sota l’excusa de millorar drets laborals, se centralitzarà tot el sistema d’extinció i salvaments.

És a dir, des de Madrit ens roben les competències.

De fet, és un tema llarg que ja n’hem parlat en altres ocasions, com ara aquest fil:

Llegeix el Manifest al web de Bombers per la República catalana

FIL INFORMATIU de Bombers per la República


(@ANC_Bombers) 11 d’oct. de 2020:

Aquest dimarts 13 es vota al Congreso una ley de bomberos

Fins ara a ESP no li han importat MAI els #bombers, ni les #emergències.

Analitzem la llei, i perquè creiem que cal votar NO.

El fil és llarg, com qualsevol llei espanyola.La proposta de llei es pot trobar a: http://congreso.es/public_oficiales/L14/CONG/BOCG/B/BOCG-14-B-111-1.PDF#page=1… El dimarts es votarà en ple la “toma en consideración”.

1. Exposició de motius: fa un relat del desastre en l’organització dels cossos de bombers a ESP. El seu problema no és el nostre: tenim una llei del 94, tenim bombers funcionaris, bombers voluntaris, bombers d’empresa, personal laboral de suport. I experiència. Cal votar NO.

2. Exposició de motius: diu que Protecció Civil és competència exclusiva de l’estat. No s’han llegit l’Estatut? Article 132, tenim competència exclusiva. Envaeixen competències. Cal votar NO.3. Exposició de motius: els bombers són servei públic dins l’administració local, que l’administració autonòmica podrà coordinar. Això equival a dissoldre Bombers de la Generalitat. Cal votar NO.

4. Exposició de motius: els bombers han de ser funcionaris. Adéu bombers voluntaris. Adéu bombers d’empresa. No farem espoiler. Però la llei acaba desmentint-se a ella mateixa. Cal votar NO.

No preveu que una comunitat autònoma hagi desenvolupat un cos propi. Cal votar NO.

La prestació del servei ha de ser gratuït. Sona bé, oi? Però alguns serveis preventius planificats a CAT avui s’estan cobrant (per exemple en algunes curses esportives, o en filmacions amb foc). Cal votar NO.L’estat coordinarà i homogeneitzarà tots els bombers. Només de pensar-hi, venen calfreds. Cal votar NO.

L’estat es queda els bombers d’aeroports i ports. És igual si els aerports són de la Generalitat. És igual si els ports són de la Generalitat. Cal votar NO.En el cas dels bombers del @portdebarcelona, el dany és brutal. Fa molts anys que un conveni Port-Ajuntament permet crear sinèrgies. Ambdós hi guanyen. Amb aquesta llei, serà paper mullat. Els @BCN_Bombers perdran finançament, competències, futur. Cal votar NO.

La llei emmarca l’ofici de bombers en les qualificacions professionals. A CAT ja fa anys que @ispccat fa la formació de bombers fins de cicles de grau mort i grau superior (com un FP). Tenen al cap un model diferent, no el nostre. Cal votar NO.
La prestació de servei NOMÉS es farà amb funcionaris. A CAT hi ha laborals: operadors de sales de control, operadors de vol (helicòpters), EPAF (prevenció forestal), auxiliars forestal l’estiu i més. A més, personal d’empreses externes, com pilots d’helicòpters i avions.I què passa amb els voluntaris que avui donen el servei en zones de baixa freqüència d’emergències? Caldrà transformar els 80 parcs de voluntaris en funcionaris? Funcionaris que no tindran quasi feina? És somni humit de sindicats. Però té sentit? Cal votar NO.

Article 10: coordinació: l’estat decidirà tot el material, camions, formació, organització,… TOT. BRUTAL. Creen una Dirección General, i una comisión per dissoldre-hi les comunitats autònomes. Cal votar NO.La Dirección General què farà? Per exemple, establir uniformes. I establir un sistema de comunicacions per a tots els bombers d’ESP. Quan a CAT tenim la xarxa RESCAT, on s’hi integren els #bombers de CAT, @mossos, #policalocal, @agentsruralscat, etc. Cal votar NO.

Obligaran a integrar la informació de les emergències per tal de centralitzar-la, sota l’argument de la coordinació. Però no argumenten ni transparència, ni el dret del ciutadà a tenir informació sobre la seva seva seguretat. Cal votar NO.

L’article 20 esborra competències de l’@ispccat i en concret de l’Escola de Bombers. A ESP dissenyaran els cursos, i criteris per accedir a bombers. Cal votar NO.L’organització territorial, tipus de parcs, i com han de ser aquests parcs, es desenvoluparà per reglament que farà la Dirección General de Bomberos. Espectacular. Cal votar NO.El nombre de bombers per parcs, i on s’han d’emplaçar, ho decidirà l’estat, i punt. Els bombers independentistes, evidentment no volem això. Però algun autonomista vol això? Us imagineu que des de Madrit decideixin on posar els CAP o les escoles? Cal votar NO.Pel que fa a la segona activitat, ho regula amb un detall inaudit per una llei. Deixa zero marge de maniobra. Ni els horaris. A CAT passem de poder-hi decidir, a decidir zero. Com una gestoria. #etfelicitofill Cal votar NO.Disposició adicional 1a: sembla gir de guió. Els bombers voluntaris es diran voluntarios contra incendios. I els bombers d’empresa servicios contra incendios. Sembla q tot canvia per no canviar res? Però col·loca els bombers voluntaris i empresa en llimbs legals? Cal votar NOLa disposició adicional 6a es menja les competències de funció pública de @bcn_ajuntament i @govern, ja que faran un estatut bàsic del bomber, i a prendre vent la capacitat de regular horaris i condicions. A CAT els serveis de bombers seran gestories. Cal votar NO.PD 1: Què carai fa @interiorcat que no defensa les seves competències? No s’entén aquest silenci. De què serveix un conseller autonòmic? No defensa ni la seva autonomia? En @MiquelBuch ha fet deixadesa de funcions. @miquel_samper, podeu redreçar-ho!

PD 2: Què carai fa @BCN_Bombers i @bcn_ajuntament i @portdebarcelona que no defensen el conveni que tant bé els va des de fa més de 10 anys?

Bombers per la República🎗🚒 (@ANC_Bombers) 11 d’oct. de 2020

Bombers per la República @ANC_Bombers

Sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana @assemblea
Som bombers i defensem la República Catalana.
Apaguem incendis, i encenem la flama de la llibertat!
bombers.assemblea.cat

Llegeix el Manifest al web de Bombers per la República catalana