Comunicats

Comunicació Alternativa Territorial

e-REPÚBLICA ECONOMIA PER LA INDEPENDÈNCIA FILS TWITTER

La sortida de la crisi hauria de ser així . Joan Canadell. Projecte Catalunya 2030/40. Cambra de Barcelona

O sigui q la fase de recuperació sigui més llarga q la fase de caiguda. És això possible? Si! Com ho fem? Aprofitant per fer un canvi de model q millori la competitivitat de Catalunya a mig termini. Faig fil.

La UE, de la mà de Merkel i Macron preveu aportar mínim 500.000 milions per les zones més afectades i Catalunya desgraciadament serà una de les pitjors perquè recordem es va actuar tard en el lockdown. La part q ens toqui s’ha d’aprofitar per dinamitzar el nou model econòmic.

Per les @cambrescat aquest model és el q vam presentar a l’octubre, el #Catalunya3040 però ara cal accelerar-lo.

Quins son els eixos clau de transformació?

 

1- Economia del valor afegit. Cal un model q aposti més per R+D+i, la tecnologia, la industria 4.0, IA, BigData, TIC.

 

2- La internacionalització. L’Estat tindrà una caiguda del PIB de 2 dígits, i per tant del consum intern. Cal de nou obrir a mercats internacionals q no patiran tant. Especial interès a Europa, Àsia i Mediterrani (nord Africa). Cal exportar al màxim i implantar-se fora.

 

3- El Turisme descentralitzat. A mig termini el turisme continuarà i Barcelona/CAT seguirà sent molt atractiva. El que hem d’aconseguir és potenciar tot el país, més turisme interior, cultural, històric, natura, gastronòmic. Tenim un país amb molt potencial turístic, cal aprofitar.

 

4- Economia sostenible. Cal potenciar energies renovables amb urgència a habitatges i empreses, pla renove per vehicles menys contaminants, acceleració de l’agenda 2030, potenciar empreses de l’economia més sostenible.

 

5- Internalitzar la Industria. Cal q passem del 20 al 25% el pes del PIB industrial recuperant sectors q havíem perdut (tèxtil, Metalurgia,…) Ha de ser industria competitiva, moderna, basada en la innovació, no podem competir amb baixos salaris si no amb tecnologia i innovació.

 

6- Formació. Cal apostar per una millora clara de la formació, especialment en àrees tecnològiques i sobretot enfocat a les dones que és on tenim un dèficit més important. La dignificació de la FP i l’impuls de la FPdual, seguint model austríac son fonamentals.

 

7- Infraestructures descentralitzades, teletreball. Cal una CAT en xarxa, amb serveis públics eficients, rodalies dignes i no només radials, autovies respectuoses que permetin una circulació àgil entre comarques. I aprofitar per acabar en condicions el corredor mediterrani.

 

Aquests eixos principals son els que han de formar part del PLA DE RECUPERACIÓ DE CATALUNYA. Ha de suposar un abans i un després com la Mancomunitat va fer fa just un segle. Els fons europeus han d’anar adreçats a un pla com aquest, les @cambrescat.
Hi estem treballant.

El Govern hauria de presentar un pla com aquest a la UE, demanar fons x executar-lo encara que una part sigui com a deute i canalitzar-ho directament des de la UE a CAT per assegurar que s’utilitzen pel previst i demanar els “homes de negre” per verificar la correcta execució

Si no es fa així, no veig altra possibilitat que fer-ho com Estat independent. Les anteriors crisis l’Estat va actuar llençant milionades en AVEs sense passatgers, aeroports sense avions, autopistes sense cotxes o plans E inútils, salvar bancs i em temo q farà el mateix…

Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona i del Consell de Cambres de Catalunya


Projecte Catalunya 2030/40. Cambra de Barcelona

15 eixos per desenvolupar el Projecte #CAT3040

 

La Cambra de Barcelona, en col·laboració amb la resta de cambres de Catalunya, presenten un pla d’acció per als propers anys que té com a objectiu treballar per dibuixar un nou model econòmic de Catalunya amb perspectiva 2030-40. El pla fa una crida a institucions, administracions, entitats i empreses a sumar-se a un projecte comú, que independentment de la situació política del moment, se centri en desenvolupar el màxim potencial de l’economia.

El projecte consta de 15 eixos d’acció que es treballaran en aquesta legislatura.

1. Màxima internacionalització de l’economia

2. Una xarxa d’infraestructures descentralitzada

3. Barcelona, porta d’entrada del turisme

4. Formació com a clau de futur

5. Model econòmic d’alt valor afegit amb salaris dignes

6. Impuls a la creativitat, la innovació i el talent

7. Impuls a l’emprenedoria i a les startups

8. Economia digital

9. Sostenibilitat i RSE, base de futur

10. Sobirania energètica basada en renovables

11. Proximitat de les cambres

12. Simplificació administrativa efectiva

13. Un país sense pràctiques oligopolístiques

14. Estructures necessàries per a l’economia

15. Nou sistema fiscal 

 

 

 

 

 

 

Autor/a

Volem estar Comunicats.

https://t.me/Comunicats

Sí, és clar, a ComuniCATs també fem servir galetes, carquinyolis, neules... Les tenim amb o sense gluten, de xocolata, farina d'espelta..., boníssimes totes. Si les vols clica! Benvinguda! Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca