La força de la gent (2). Carles. Comunicats

Article de Carles @Cjaumev 

En aquests temps de pandèmia, molts productors i consumidors han vist alterats o frenats de sobte molts dels seus circuits i hàbits de compra.

Fruit d’això, han hagut de cercar, potenciar o crear-ne de nous.

Farmer

Del coneixement, difusió i utilització d’aquests recursos de compra en depèn el futur de milers de famílies. Els productors que necessiten els compradors i els compradors potenciant el producte de proximitat, de qualitat, a un preu just, etc.

Poden dinamitzar economies locals i per tant, participar en la creació d’ocupació i riquesa local i que al seu torn pot menar a una retroalimentació continuada del model.

Enfocats al sector primari de l’agricultura, pesca i ramaderia sobretot han sorgit o s’han fet més visibles múltiples iniciatives i plataformes, també en altres àmbits, com el comerç de proximitat. Tant individuals com col·lectives, cooperatives, públiques com privades.

Aquí a sota us presentem alguns exemples que hem localitzat.

Arran de terra SCCL @arrandeterra_

Cooperativa sense ànim de lucre que promou sistemes agroalimentaris més justos i sostenibles a través de la Dinamització Local Agroecològica, que fomenta d’entre altres la producció ecològica, el consum de proximitat, la cohesió territorial i social, etc. Compromesa amb la promoció de sistemes alimentaris i socials més justos, l’agroecologia i la sobirania alimentària.

En col·laboració amb Pam a Pam han endegat l’abastiment agroecològic per donar suport a les xarxes agroecològiques d’arreu de Catalunya.

Podeu ampliar la informació accedint a https://arrandeterra.org/

Pagesia a casa

Portal de compra directa d’aliments de proximitat posat en marxa per @uniopagesos on podreu triar gran varietat de làctics, fruites, verdures, carns, olis, flors, etc.

https://pagesiaacasa.cat/

Més de 380 productors i d’un centener de productes al vostre abast.

Productors Catalans

Compte de Twitter @productorscat que posa en contacte productors i productes de proximitat i els consumidors. La seva visibilitat a les xarxes és força notòria.

Canal de Telegram https://t.me/productorscat

Pàgina web https://productorscatalans.wordpress.com/

Comprem a casa

Comprem a casa és una plataforma que posa en contacte productors, petits comerços i consumidors d’àmbit català i que ofereix la possibilitat de recollir a botiga o rebre a domicili. L’import total de la compra és pel productor, no fan de mitjancers, tan sols fan de contacte.

https://compremacasa.cat/

Prodeca @prodeCAT

Promouen els aliments catalans a Catalunya i al món. A la web i xarxes socials de Prodeca de la Generalitat de Catalunya hi trobareu un llistat de recursos de comercialització de productes, amb força productors i categories de cerca. Us hi podeu afegir contactant-los al web.

https://www.prodeca.cat/aliments-de-prop-web/

#AlimentsDeProp

Formatges artesans de Catalunya

Formatges

A la pàgina web (no hi ha cap menció a la situació actual de confinament) hi trobareu una llista força extensa de productors, dades de contacte i enllaços a les seves pàgines web personalitzades.

Hi ha productors d’arreu de Catalunya i l’Aran.

http://www.gourmetcatalunya.com/LLET-I-FORMATGES/FORMATGERIES_CATALANES.html

També a les xarxes com Twitter hi trobareu comptes com ara:

La Païssa @la_paissa

Botiga virtual de productes de proximitat elaborats per formatgers, pastors i ramaders.

De manera individual o col·lectivament miren de vendre i promocionar els seus productes.

Peix de proximitat

Les iniciatives per comercialitzar peix de proximitat, a banda de procurar ingressos i el manteniment dels pescadors, contribueix en gran manera a preservar i protegir la biodiversitat de les nostres costes.

Algunes d’elles són:

@elpeixalplat – elpeixalplat.com

@PeixateriaD – peixateriadeldelta.cat

Confraria de pescadors del Port de la Selva https://cpportdelaselva.com/

Xarxes territorials

A les nostres comarques i sobretot en àmbits vinculats a xarxes socials (Xarxa Montsià Jove, @montsiajove) es difonen moltes iniciatives per ajudar els nostres comerços a no aturar la seva activitat. Aquestes iniciatives són vitals pel futur de les nostres botigues de proximitat.

https://t.co/bXjcuLORpZ?amp=1

https://delarapita.market/

https://amposta.market/

Totes aquestes iniciatives demostren la força de la gent. No la desaprofitem. Construïm la nova realitat que volem.


Imatges – Unsplash i Google

Carles @Cjaumev

ARTICLES DE L’AUTOR

La llengua és l’ànima de la Nació. Retuitador,curiós, Educació x canviar el mon, participa, coopera, estima i respecta.