Comunicats

Comunicació Alternativa Territorial

Solidarity
ARTICLES D'OPINIÓ COMUNICATS ECONOMIA PER LA INDEPENDÈNCIA

La força de la gent (1). Carles. Comunicats

Puny alçat

Atès que els governs i les administracions que haurien d’estar liderant la resposta als reptes que estem vivint aquests dies tant en l’àmbit sanitari, econòmic, laboral o de consum han demostrat poca unitat d’acció, la societat civil, els empresaris i la gent del carrer han hagut d’escarrassar-se i endegar diverses iniciatives que ens permetin mantenir l’activitat, els negocis, la col·laboració amb els productors i el consum seguint les seves conviccions.

La ineficiència aparent de les mesures i propostes de les administracions públiques que tan sols atenen les peticions i suggeriments dels grans poders econòmics, han deixat desvalguts i desprotegits a la majoria d’empresaris, teixit productiu local i els ciutadans que han hagut d’endegar diverses iniciatives des de tots els àmbits de la nació catalana.

Aquí parlarem dels del Principat, que són els que més coneixem.

Per una banda, des de diversos col·lectius del país han sorgit xarxes de suport ciutadà arreu, creades pels mateixos veïns anònims per ajudar i fer costat a altres veïns, sobretot gent gran i malats que no poden sortir dels seus domicilis per pertànyer a grups de risc. Des de portar aliments i medicaments fins a proveir mascaretes i material sanitari a persones que ho necessiten.

També hi ha accions endegades per altres col·lectius com el Consell de la República @ConsellxRep i els Consells locals. Mitjançant el Fons Republicà d’Acció Solidària https://consellrepublica.cat/fras/, que recull aportacions i donacions per a finançar les seves activitats solidàries, els Consells locals han col·laborat i creat una xarxa per a la fabricació domèstica i distribució de mascaretes, pantalles protectores, bates, etc. que estan repartint a llars d’avis i centres de salut, entre d’altres.

Altres accions s’han endegat des del Consell General de Cambres de Catalunya @cambrescat. Les cambres han posat en marxa el seu fons de solidaritat per fer front a la COVID-19 tant en l’àmbit mèdic, com en la fabricació, compra, suport a la investigació mèdica i de prevenció, també en accions empresarials i de suport orientades a ajudar empreses, autònoms i els seus negocis a sortir exitosament d’aquest tràngol present. #QueCapEmpresaTanqui i #LlotjaVirtual en són dos exemples, complementats amb l’assessorament d’Asencat @asencat als empresaris.

Totes aquestes iniciatives posen de manifest que la societat té prou empenta per engegar i tirar endavant projectes i és capaç d’organitzar-se pel bé comú, per defensar el pròxim, per ajudar als veïns, sanitaris, metges, petites empreses i productors que ho necessiten.

Som una societat amb iniciativa i empenta pròpies, amb més força de la que ens creiem, capaç de fer grans coses. Aquesta empenta pot fer que a la sortida d’aquesta crisi sanitària i econòmica ens hàgim tornat una mica més solidaris, resilents, i capaços d’assolir altres reptes que, com a societat i país, podem i ens cal assolir.

És evident que la força de la gent, és el gran actiu del nostre país. Utilitzem-lo.


Article de Carles (@Cjaumev)

Comunicats

Imatges – Unsplash


Carles (@Cjaumev)

La llengua és l’ànima de la Nació. Retuitador,curiós, Educació x canviar el mon, participa, coopera, estima i respecta.

Sí, és clar, a ComuniCATs també fem servir galetes, carquinyolis, neules... Les tenim amb o sense gluten, de xocolata, farina d'espelta..., boníssimes totes. Si les vols clica! Benvinguda! Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca