Kosovo ha guanyat Espanya. Pau Castellví (@pau_castellvi)

Independentment del resultat esportiu (3-1) avui Kosovo ha guanyat Espanya políticament.

No només ha hagut de jugar en condicions d’igualtat contra un país que no reconeix, sinó que a més Kosovo l’ha ridiculitzat, ha mal-perdut i el món ha rigut.

Us ho explicava aquest matí.

2012. El Ministeri d’Afers Exteriors kosovar m’havia becat per estudiar a Pristina un programa de resolució de conflictes. Trec matrícula d’honor i la universitat em demana que representi la promoció en una audiència davant Atifete Jahjaga, Presidenta de la República.

Començo el discurs. “Sóc català” (sempre representant la causa). La Presidenta m’interromp. “Sou la raó per la que Espanya segueix sense reconèixer-nos”.

Responc: “El Parlament de Catalunya ja ho ha fet. Recordeu-ho quan els no-reconeguts siguem nosaltres.” Somriu. Continuo.

3 anys abans, setmanes després de la Declaració d’Independència de 2008, el Parlament català havia donat suport a la voluntat del Parlament kosovar de convertir Kosovo en estat independent.

13 anys després Espanya és la riota d’Europa. No reconeix Kosovo però hi juga a futbol…

…i l’staff kosovar se n’enriu públicament.

Espanya és això. Una anomalia anacrònica en plena Europa Occidental. Incapaç d’entendre que els temps han canviat i que la democràcia no és només una façana. Fins i tot França es val d’un referèndum per la situació a Nova Caledònia.

Diuen que el temps posa a cadascú al seu lloc. La meva parella sempre afegeix: “…però si els pots enviar a pastar fang abans tot això que hauràs avançat”. I d’això és tracta.

Nosaltres hem de fer la nostra sense preocupar-nos tant per si Espanya ho accepta o no. Tot arribarà.

Pau Castellví Canet

Pαυ Cαstellví🎗 (@pau_castellvi) 31/03/2021

Grup municipal de Junts per Castellar.

És llicenciat en Ciències Polítiques, Relacions Internacionals i Desenvolupament Social i Econòmic per la Universitat d’Utrecht (Països Baixos), i Màster en Filosofia i Polítiques Públiques.

També ha cursat estudis de cooperació al desenvolupament i de resolució de confictes i desenvolupament en situacions de postconflicte.

Treballa com a consultor i analista de polítiques públiques.

Kosovo national team (@team_kosovo)