I és gràcies a twitter. Carles Puigdemont (@KRLS)

Carles Puigdemont (@KRLS)

En un moment determinat del documental @TheDissidentMov sobre l’assassinat de #JamalKhashoggi, un activista àrab explica per què al seu país hi ha tanta gent amb twitter: sense llibertat d’expressió, twitter ha esdevingut “el Parlament dels saudites”.

El dissident @oamaz7 hi revela de manera entenedora l’estratègia de la monarquia saudita per controlar les narratives locals a través del que anomenen l’exèrcit de “mosques”, que envaeixen twitter intentant colonitzar l’imaginari col·lectiu.

I és gràcies a twitter que la dissidència saudita pot competir contra un poder tan important, tan fort i tan ben organitzat. Són estratègies, exèrcits i armes que fan part de la guerra moderna (afortunadament per la condició humana, és més una guerra narrativa que no pas nuclear)

És més útil saber moure’s en aquest context que no pas tancar-se en un impossible refugi antinarratiu, creient que estàs a recer de la influència maligna de les mosques que et ronden… i acaben entrant pel càiron del programa de la tele que mires des d’abans que existís twitter.

Carles Puigdemont (@KRLS) 13/04/2021

The Dissident. Terrorífic documental que posa llum al brutal assassinat del periodista del Washington Post Jamal Khashoggi al consulat de l’Aràbia Saudí a Istanbul.

Khashoggi, molt crític amb Aràbia Saudí i en especial amb el príncep Mohammed Bin Salman, va entrar al Consulat Saudí a Istanbul el 2 d’octubre de 2018 i ja no en va a sortir

#TheDissident és un cru i terrorífic relat a través de les persones que envoltaven Khasoggi que assenyala als responsables de l’assassinat.

Una investigació apassionant que posa els pels de punta.

Assasinats, armes, diners, poder, política, ciber espionatge, ho té tot però l’he aturat fins a 2 vegades perquè les llàgrimes no em permetien llegir els subs.

Terrible. IMPRESCINDIBLE.

Fàtima Deulofeu ll*ll (@AlfdeVe)

Fil original


MÉS INFORMACIÓ:


Saudi Arabia jails alleged satirist ‘identified in Twitter infiltration’


Activist claims 2014 breach led to aid worker being sentenced to 20 years over parody account

The Guardian

L’Aràbia Saudita empresona a un presumpte satíric ‘identificat en la infiltració de Twitter’
Un activista afirma que una filtració de 2014 va portar a un cooperant a ser condemnat a vint anys per un compte de paròdia

La decisió d’un tribunal saudita de condemnar a vint anys de presó a un cooperant per utilitzar suposadament un compte satíric de Twitter per a burlar-se del govern de Riad s’ha relacionat amb la infiltració de Twitter per part d’agents saudites en 2014, en un cas que ha cridat l’atenció d’alts funcionaris estatunidencs.

Abdulrahman al-Sadhan, treballador humanitari de la Mitja Lluna Roja de trenta-set anys, va ser condemnat pel tribunal penal especialitzat de l’Aràbia Saudita, i se li va imposar una prohibició addicional de viatjar de vint anys, després de les acusacions d’haver utilitzat un popular compte de paròdia per a burlar-se del govern saudita.

Abdulrahman al-Sadhan, treballador humanitari de la Mitja Lluna Roja de trenta-set anys, va ser condemnat pel tribunal penal especialitzat de l’Aràbia Saudita.

Se li va imposar una prohibició addicional de viatjar de vint anys, després de les acusacions d’haver utilitzat un popular compte de paròdia per a burlar-se del govern saudita.

Cybersecurity

Spies in Silicon Valley: Twitter Breach Tied to Saudi Dissident Arrests


Access of internal data by Twitter employees in 2015 presaged the disappearance of Saudi dissidents

By Ryan Gallagher 19 d’agost de 2020

An internal breach at Twitter Inc. a half decade ago yielded data that was later used by Saudi Arabia to harass or arrest people critical of the government, according to lawsuits, human rights groups and the relative of a person apprehended in 2018.

In 2015, two Twitter employees allegedly accessed more than 6,000 accounts while acting as spies for the government of Saudi Arabia. Some details of the incident have been disclosed by U.S. prosecutors, who charged the two men last November, and in recent lawsuits by people who alleged their accounts were among those breached. But few other details have emerged about what the Saudi government may have done with the data.

Ciberseguretat

Espies en Silicon Valley: Relacionen la bretxa de Twitter amb les detencions de dissidents saudites


L’accés a dades internes per part d’empleats de Twitter en 2015 va presagiar la desaparició de dissidents saudites.

Una bretxa interna en Twitter Inc. fa mitja dècada va llançar dades que després van ser utilitzats per Aràbia Saudita per a assetjar o arrestar a persones crítiques amb el govern, segons demandes, grups de drets humans i el familiar d’una persona aprehesa en 2018.

En 2015, dos empleats de Twitter suposadament van accedir a més de 6.000 comptes mentre actuaven com a espies per al govern de l’Aràbia Saudita. Alguns detalls de l’incident han estat revelats pels fiscals estatunidencs, que van acusar els dos homes el novembre passat, i en recents demandes de persones que van al·legar que els seus comptes estaven entre les vulnerades. No obstant això, no s’han donat més detalls sobre el que el govern saudita podia haver fet amb les dades.

Twitter Is Enabling Saudi Arabia’s Brutal Crackdown on Dissent


The jailing of a dissident and two lawsuits reveal Twitter’s complicity with MBS’s dictatorship.

Contrary to Saudi Arabia’s self-proclaimed image as a reform-minded state gradually opening to the world, the country’s human rights situation is worsening, according to both activists and the family members of imprisoned dissidents. “Saudi Arabia is carrying out more repression” than ever, said Areej Al Sadhan, whose brother Abdulrahman, a 37-year-old aid worker, was abducted by Saudi security forces in 2018 for running a satirical Twitter account. “They are ruthlessly going after anyone who exercises their freedom of speech.”

Twitter està permetent la brutal repressió de la dissidència a l’Aràbia SauditaL’empresonament d’un dissident i dues demandes judicials revelen la complicitat de Twitter amb la dictadura de MBS.

En contra de la imatge que l’Aràbia Saudita s’autoproclama com un Estat reformista que s’obre a poc a poc al món, la situació dels drets humans al país està empitjorant, segons afirmen tant activistes com familiars de dissidents empresonats.

“L’Aràbia Saudita està duent a terme més repressió” que mai, va dir Areej Al Sadhan, el germà del qual Abdulrahman, un cooperant de trenta-set anys, va ser segrestat per les forces de seguretat saudites en 2018 per dirigir un compte satíric de Twitter. “Estan perseguint sense pietat a qualsevol que exerceixi la seva llibertat d’expressió”.

Jamal Khashoggi

Va ser un periodista saudita i columnista d’opinió al The Washington Post,autor i ex-director i redactor en cap del canal de notícies Al-Arab News Channel. També va treballar com a redactor del diari saudita Al-Watan, considerada una plataforma per als progressistessaudites.

Khaixoggi va fugir de l’Aràbia Saudita el setembre de 2017 i des d’aleshores va escriure articles periodístics crítics amb el govern de Riad. Khaixoggi va ser un crític del príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohammad bin Salman, i del seu rei, Salman bin Abdulaziz.També va ser crític amb l’intervenció militar saudita al Iemen.

Viquipèdia