Històries Reals. Aquesta és la situació de moltes estudiants a Catalunya. Missatge de la Júlia (@julialede10) a twitter. Estudiant de medecina

Júlia (@julialede10)

Si estudies medicina a la UAB, a segon has de triar un hospital (de 4) en els que estudiaràs la resta de 4 anys de la carrera.

Les 4 opcions són: Taulí (Sabadell), Vall d’Hebron (Barcelona), Sant Pau (Barcelona) i Can Ruti (Badalona). El fet que se’t assigni una d’aquestes opcions.

Depèn EXCLUSIVAMENT de la nota i els crèdits matriculats que tinguis. Doncs resulta, que jo tinc pocs crèdits matriculats perquè estudio i TREBALLO perquè vull i per ajudar a l’economia de casa, ja que com tots sabeu estem vivint una crisi econòmica i sanitària.

Deixant de banda tots els problemes que m’estic trobant a la carrera per aquest fet (% de la nota de pràctiques com un 0 perquè de 10 pràctiques una em coincideix amb horari laboral i no hi puc anar i no em donen cap solució), ha arribat el dia que m’han assignat Sant Pau.

Al mig de BCN, òbviament la meva opció era el Taulí perquè sóc de MANRESA I NI VULL NI EM PUC PERMETRE VIURE AL MIG DE BARCELONA, si vivint a Manresa i treballant a dues feines ja no arribem a final de mes imagina’t si els meus pares m’han de pagar un pis a BCN perquè és inviable anar-hi amb transport públic.

La carrera de medicina no és un horari de 4h al dia, no, és un horari de 8 del matí a 5,6,7 de la tarda. Traduït: marxaré de casa a les 6 del matí i arribaré a les 9-10 de la nit. I mireu fins aquí ho podria gestionar, el problema QUAN TREBALLO?

Treballo per necessitat i anar a BCN implica PERDRE LA FEINA QUE TINC AQUÍ i buscar-ne una de nova amb els temps que corren, però és que no puc ni buscar-ne una de nova perquè no tinc temps material per fer-ho.

I suposant el cas que el trobes tornaríem als problemes que estic tenint aquest any perquè els horaris de medicina no són fixes i al final et coincideix amb l’horari laboral.

Total, davant d’aquesta situació vaig trucar a gestió acadèmica de la UAB i em van dir que fes una instància, però que no tingués esperances perquè encara que el motiu fos aquest, les places del Taulí estan plenes i no em farien un lloc.

Com sempre contemplen abans la nota que el fet de que tothom es pugui permetre estudiar. M’estic plantejant de fer un parón d’un any i tornar l’any a sobre a veure si m’adjudiquen el Taulí.

JO VAIG TRIAR LA UAB PERQUÈ ÉS L’ÚNICA UNIVERSITAT PÚBLICA QUE EM PERMET ESTUDIAR SENSE ENDEUTAR ELS MEUS PARES I ARA A TERCER M’OBLIGUEN ANAR 4 ANYS A BARCELONA. @UABBarcelona

AIXÒ ÉS LA UNIVERSITAT DE TOTHOM? De veritat no sabeu com de preocupada i engoixada estic per aquesta situació.

Júlia (@julialede10) 24/03/2021