GEOLOCALITZACIÓ D’INCIDENTS VIOLENTS PROVOCATS PER NACIONALISTES ESPANYOLS

Incidents amb motivació política a favor de la unitat d’Espanya registrats a Catalunya, Illes, València i altres territoris.

Els incidents de caràcter catalanòfob s’estan produint en gran nombre al nostre país. Mentre que el moviment independentista per la República es caracteritza per una resistència activa noviolenta, exercida a través de manifestacions, mobilitzacions i iniciatives de caràcter cívic i en positiu, les respostes per la part espanyola han estat i segueixen sent (en determinats casos) amenaces, insults, campanyes de desprestigi, actes vandàlics i assalts, llançament d’objectes, agressions físiques i de caràcter verbal i, fins i tot, perdigonades.

MAPA CATALÀ  MAP ENGLISH  MAPA CASTELLANO

Hem elaborat un mapa geolocalitzant els incidents per deixar constància visual d’aquests fets tan greus i, atesa la continuïtat dels incidents, amb l’objectiu d’incorporar-ne els que s’han vingut produint amb posterioritat a l’11 de setembre de 2017 fins ara. És per això que us demanem la vostra col·laboració per anar completant-lo. Ens podeu adreçar un missatge al correu electrònic ([email protected]) amb les dades del fet i de la localització:

–        Descripció de l’incident

–        Població i codi postal

–        Adreça/lloc de l’incident

–        Geolocalització a Google Maps, en cas que la tingueu

–        Enllaç a pàgina web o xarxa social que mostri o expliqui l’incident

–        Material gràfic: imatges, vídeos

En una primera fase, ens hem basat en la cronologia dels incidents violents que vam patir a Catalunya el darrer trimestre de 2017 recopilada per en Jordi Borràs a l’annex de l’Anuari Mèdia.CAT, que elabora el Grup de Periodistes Ramon Barnils.  En transposar aquestes dades en el mapa que us presentem, la situació pren encara una dimensió més rellevant: es palesa de manera gràfica la magnitud de la situació que patim, i que en realitat seguim patint de manera reiterada.

https://www.instamaps.cat/visor.html?businessid=f57242124ca46014c26de5ae967efe6d&3D=false&embed=1#5/44.650/-0.491

Manifest per a la defensa dels drets civils i polítics

http://economia.gencat.cat/web/ca/ambits-actuacio/dretscivilsipolitics/continguts/organismes-entitats/manifest-signataris-llista/manifest-20D.pdf

Cartografia de la intolerància política

http://economia.gencat.cat/ca/ambits-actuacio/dretscivilsipolitics/cartografia-intolerancia-politica/