Fa més de 13 anys que em dedico a investigar i retratar temes sobre l’extrema dreta. Jordi Borràs (@jordiborras)

Fa més de 13 anys que em dedico a investigar i retratar temes sobre l’extrema dreta i he perdut el compte de les amenaces, coaccions i agressions patides. Elements d’ultradreta m’han seguit durant mesos, s’han plantat a casa de matinada amenaçant-me a mi i a la meva família.

No puc agafar transport públic i visc literalment amagat. M’és impossible retratar actes de l’extrema dreta a Catalunya ja que, a diferència dels polítics ultres, ningú garanteix la meva integritat física. He hagut de cancel·lar presentacions de llibres, me n’han rebentat in situ

i d’altres les he hagut de fer sota protecció policial. Tinc una col·lecció de fotos tremenda de la quantitat de pintades amenaçant-me de mort que m’han dedicat. Han distribuït la meva foto abans de manis fatxes perquè em trenquessin la cara si hi apareixia.

Ja no sé quants judicis he tingut i encara en tinc 2 o 3 de pendents, la @CarlaVall ho sap prou bé. Ma han detingut ningú per tot el que m’han fet. El meu cas ha tingut ressò internacional, però ha estat literalment ignorat per la gran majoria de mitjans espanyols. Sabeu perquè?

Perquè a més d’antifeixista, sóc independentista.

I resulta que ara, l’any 2021, n’hi ha que descobreixen que la ultradreta és un perill, quan precisament han estat ells —amb silenci còmplice i un espanyolisme militant— qui ha posat la catifa vermella al feixisme del segle XXI.

Jordi Borràs (@jordiborras) 26/04/2021