European Balcony Project. Manifest en Català

EUROPEAN BALCONY PROJECT - European Balcony Project. Manifest en Català

The European Balcony Project Mapa - European Balcony Project. Manifest en Català

Traduït per Dew @DewCatalunya

European Balcony Project. Manifest

Avui, a les 4 de la tarda del 10 de novembre de 2018, 100 anys després de la fi de la Primera Guerra Mundial, que va destruir la civilització europea durant dècades, no només ens trobem commemorant la història, sinó que prenem el futur a les nostres mans!

És temps de fer realitat la promesa inherent a Europa i recordar les idees fundacionals darrere del projecte d’integració europea.

Declarem a totes les persones actualment presents en el continent europeu ciutadans i ciutadanes de la República Europea. Reconeixem i acceptem la nostra responsabilitat pel patrimoni comú de la Declaració Universal dels Drets Humans, i ens comprometem a fer-ho real en aquest continent.

Reconeixem a més que la riquesa d’Europa s’erigeix sobre l’explotació d’altres continents i la supressió d’altres cultures durant segles. Per aquesta raó estem disposats a compartir el nostre territori amb aquells i aquelles als qui hem expulsat del seu. Qualsevol que ho desitgi pot ser europeu o europea. La República Europea és el primer pas en direcció a una democràcia global.

L’Europa dels Estats-Nació ha fallat.

La visió de la integració europea ha estat traïda.

El mercat únic i l’euro van ser preses fàcils d’una agenda neoliberal que va en contra de la justícia social.

És hora de reconquerir el poder de les institucions europees per integrar el mercat comú i la moneda comuna dins d’una democràcia europea comuna.

EUROPEAN BALCONY PROJECT còpia - European Balcony Project. Manifest en Català

Perquè Europa significa unificar persones, no integrar Estats.

Reemplacem per això la sobirania dels Estats per la sobirania dels ciutadans i les ciutadanes. Fundem la República Europea sota el principi de la igualtat política universal, independentment de nacionalitat i origen social o ètnic. Els elements constitutius de la República Europea són les ciutats i regions europees. Ha arribat el moment que la diversitat cultural europea s’expressi dins d’un marc d’unitat política.

El Consell Europeu queda clausurat. El Parlament Europeu ara té el poder per legislar. Designarà un govern compromès amb el benestar comú de tots i totes les ciutadanes europees.

Visca la República Europea!


EUROPEAN BALCONY PROJECT

Equip: European Balcony Project

Un projecte de: The European Democracy Lab

@europeanbalcony


 

Puntuació dels lectors
vots1 mitjana5

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.