COMUNICATS,  FILS TWITTER

Entrevista al MHP Carles Puigdemont al programa Quatre gats. Recuperada al Fil de Twitter d’Aleix Clarió 9/12/2018

MHP Carles Puigdemont

“No tinc xofers ni seguretat, però tinc gent que ajuda. És evident que l’Estat em considera “caça major”, però no pots viure amb paranoia constant. Qui ha de viure amb por són els criminals, no nosaltres”

MHP Carles Puigdemont
 • “Matí i nit intento parlar amb la dona i les nenes i fer els deures amb elles. Curiosament quan era a Catalunya no podia fer-ho. El dia a dia és a dins de la Casa, si no no surto”

 

 • “El Consell és un espai fora l’abast de la repressió espanyola. Això no ho paga fons públics, ni clavegueres de l’Estat ni fons reservat. Es fa igual que l’1oct. Jo ara no tinc sou. Intento gastar el mínim “
 • “A mi no em fa por l’oblit. Vaig marxar per encendre un foc, no per apagar-lo. Però és una flama compartida, és la gent, no és d’una persona. Ara, si parlem personalment, tornaria a Girona a dedicar-me al periodisme”
 • “Jo no m’assemblo a la CUP, m’assemblo a tots els qui posen la política al centre de les seves accions. La voluntat és canviant, amb cada generació”
 • “Jo he discrepat molt del meu espai polític. Jo crec que en el dret a l’habitatge, l’accés a Internet o a l’energia. Viure la política o la percepció de l’Estat com una religió em provoca al·lèrgia”
MHP Carles Puigdemont
 • “La culpa de vox és de qui els ha votat, però sobretot és de qui ha pavimentat la pista perquè seguin votats. Nosaltres hem assenyalat les fuges de la democràcia espanyola, hem sigut el primer dic contra el feixisme”
 • “Aquests que ara s’escandalitzen per l’augment de vox perquè han perdut, però fins ara s’hi han manifestat i han fet querelles junts. El discurs del rei és un aval absolut a Vox”
MHP Carles Puigdemont
 • “És molt d’extremadreta posar gent a la presó; és molt d’extremadreta dir “A por ellos”
 • “Que un amic et comunica que pren la decisió de #vagadefam és impactant. Espero que canvii alguna cosa, seria una bona notícia pels dos costats. Espanya necessita bones notícies democràtiques”
 • “És normal que ens reunim, no cal desvetllar continguts. La discreció és necessària per a l’èxit de l’estratègia”
 • “El dret a vaga s’ha de respectar i garantir. Però el govern està lligat de mans. Ens impedeixen la república mentre tampoc ens deixen fer autonomia. L’autonomisme s’ha oblidat dels problemes de la gent”
 • “L’exili es va parlar a partir de l’1oct, quan veiem la repressió desbocada de l’Estat. Bèlgica ens proporcionava un escenari per poder seguir fent política”
 • “La repressió segueix sent tant “garrula” com sempre, però el marc europeu ens protegeix. Jo ara sóc lliure a tot el món excepte a un lloc anomenat Espanya gràcies a Europa. Jo he fugit de la injustícia per buscar la justícia”
MHP Carles Puigdemont
 • “Jo sabia que em volien detenir abans d’arribar a Bèlgica. Quan em detenen provoca indignació als alemanys en veure que Espanya té l’esperança que m’extraditaran amb una trucada Rajoy – Merkel”
 • “No es pot entendre el 27 d’octubre sense mirar què va passar de l’1 al 10 d’octubre”
 • “No és ingenu esperar que després de 40 anys hi hagués un trencament amb el franquisme. Avui Espanya és un problema per la democràcia europea. Quan faig el gest de convocar eleccions em vaig trobar sol. Després del 10 em trobo amb uns mentiders”
 • “Amb la morbositat no hi jugo. En el fredor de les hores d’octubre hi van haver moltes converses, però s’explica el resultat, la resta és morbo i jo no hi jugo. Algunes coses no es poden explicar encara, estem enmig de la batalla amb l’Estat”
MHP Carles Puigdemont
 • “Els mitjans de comunicació espanyols són una eina política. Són premiats per ajudar a la unitat d’Espanya. Els mitjans han d’informar, no garantir la unitat de l’Estat. A TVE emetien un reportatge sobre mi amb la música de l’exorcista de fons”
 • “El 21D era una trampa de l’Estat espanyol per veure si certificava el cop d’Estat del 155 per la via de les urnes. Estaven fetes perquè guanyessin”
 • “Jo vaig dir que si el parlament m’investia president tornaria a entrar al palau com a president, i ho mantinc. És evident que si entro a Espanya aniré directe a presó com li van fer a Jordi Turull enmig de la seva sessió d’investidura”
MHP Carles Puigdemont
 • “L’Estat major no existeix. Tenim espais de coordinació, és la suma d’això. No podem mantenir ni la metodologia ni els tempos desde l’exili i la presó. Jo soc aqui per mantenir la posició i seguir endavant. No tenim dret a perdre l’esperança”
 • “Val la pena fer les coses pels que han de venir després, nosaltres ens hauriem pogut dedicar a viure la vida”
 • “La vida és aprenentatge constant, viure resignat és viure derrotat. La humanitat només ha avançat a base de no comformar-se”
 • “Mentre els meus companys i companyes siguin a la presó i jo pugui continuar parlant lliurement, hi seguiré fent per donar veu a aquells que no en poden tenir”
MHP Carles Puigdemont
“Jo vaig dir, i mantinc, que si el Parlamentcat de Catalunya m’investeix president, tornaré com a President de la Generalitat al Palau de la Generalitat”

Extracte de l’entrevista recullit del fil del fil de Twitter fet per Aleix Clarió.


Podeu veure l’entrevista sencera a l’enllaç de TV3 a la carta.
Carles Puigdemont. Ricard Ustrell viatja a la Casa de la República per entrevistar Carles Puigdemont just un any després d’haver-li fet la primera entrevist televisiva un cop establert a Bèlgica. Veure entrevista sencera

📌 Dades de l’entrevista de @RicardUstrell al MHP @KRLS Puigdemont: 525.000 espectadors (20,3% de la quota).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Sí, és clar, a ComuniCATs també fem servir galetes, carquinyolis, neules... Les tenim amb o sense gluten, de xocolata, farina d'espelta..., boníssimes totes. Si les vols clica! Benvinguda! Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca