“El català no serveix a internet”. En aquest mantra conegut hi ha moltes mentides… ANALITZEM-LES. La Fera (@LaFeraCat)

"El català no serveix a internet". Precisament és al revés: si comparem l'entorn digital amb qualsevol entorn audiovisual anterior, mai havia sigut tan econòmic i ràpid arribar a una distribució mundial. Si alguna cosa és internet pel català és una oportunitat daurada de créixer.
"Les llengües grans com l'anglès o el castellà tenen un avantatge competitiu". Potser sí, però no pels creadors novells: generant un ecosistema fort en català podem fer més fàcil començar a créixer que en mercats saturadíssims i deslocalitzats com els del castellà o l'anglès.
"No surt a compte fer coses en català": hi ha pocs projectes que hagin arribat a poder dedicar prou energies i esforços en créixer i generar una comunitat forta de seguidors i una estratègia de publicitat com per consolidar-se. No hi som encara, però és més fàcil del que sembla.
“No et veu ningú”: només cal mirar els números de la @DamarisGelabert o @LaSotana_ per veure que és mentida. Ara bé: hi ha camp per córrer. L’audiència potencial és, com a mínim, tan gran com la dels mitjans tradicionals de tots els Països Catalans combinats. I de fet, és major.
"No pots fer diners": amb una comunitat petita i fidel de seguidors i una estratègia intel·ligent de publicitat es pot mantenir un projecte sostenible i fort en català que faci diners. Tots els camins estan pràcticament per estrenar… no ens posem la bena abans de la ferida 🙂
Proposem un nou mantra: el cercle virtuós💞
més projectes estables i de qualitat –> més públic –> més interès comercial –> més recursos pels creadors –> més projectes estables i de qualitat
La Fera (@LaFeraCat)