Declaració de Déi Lénk (soziale, demokratische, antikapitalistische Bewegung): Llibertat per als preso(e)s polítics catalans

Déi Lénk

Rebutgem la repressió i el recurs a la violència practicats pel govern espanyol durant el referèndum celebrat l’1 d’octubre de 2017.

Article traduït par @HaedusCrabittu

En el segle XXI, la policia i l’exèrcit espanyol no haurien d’haver estat enviats a reprimir els catalans que volien obtenir la independència de l’Estat espanyol per mitjans pacífics. Els europeus de tots els països i nacions haurien de fer tot el possible perquè el conflicte entre el govern central d’Espanya i Catalunya es resolgui pacíficament i a través del diàleg.

Rebutgem la repressió i el recurs a la violència practicats pel govern espanyol durant el referèndum celebrat l’1 d’octubre de 2017.

Som conscients que aquesta repressió és la conseqüència d’una deriva autoritària del govern espanyol del Partit Popular que, a imatge de derives similars a Turquia o Hongria, contravé les llibertats fonamentals a Espanya. El reforçament de les antigues estructures de l’estat franquista, en la justícia i en les forces armades i policials, mai desmantellades del tot, constitueix una amenaça per a les llibertats de tots els pobles de l’Estat espanyol.

Condemnem fermament les acusacions i els empresonaments per rebel·lió i sedició que continuen aplicant-se contra els líders catalans, escollits democràticament el 2015 i el 2017, amb el mandat popular d’organitzar una consulta sobre el futur de Catalunya.

Déi Lénk

déi Lénk expressa ben alt i fort el seu suport al poble català que lluita pacíficament pel seu dret a l’autodeterminació. Tots els habitants de Catalunya han de poder decidir democràticament sobre el futur estat de la regió i les relacions a mantenir amb l’Estat espanyol.

Demanem al govern espanyol que retiri totes les acusacions presentades contra els líders catalans i que procedeixi com més aviat millor a alliberar aquells i aquelles que són empresonats.

Catalunya forma part de manera indestriable d’Europa. La Unió Europea i tots els països europeus han de deixar clar que qualsevol ús de la força en l’actual conflicte és inacceptable i que les diferències entre Catalunya i el govern espanyol s’han de resoldre mitjançant el diàleg i el respecte a la voluntat popular.


Article traduït par @HaedusCrabittu selon ma meilleure connaissance du français.
Article traduït per @HaedusCrabittu segons el meu millor coneixement del francès.


Font: déi Lénk (partit polític d’esquerres nascut el 1999 de l’aliança del Partit Comunista de Luxemburg, la Nova Esquerra i del Partit Socialista Revolucionari)

http://www.dei-lenk.lu/prise-de-position-liberte-pour-les-prisonnieres-politiques-catalans/

Autor: Declaració déi Lénk (soziale, demokratische, antikapitalistische Bewegung)
Data de publicació: 25 de maig de 2018


 

One Reply to “Declaració de Déi Lénk (soziale, demokratische, antikapitalistische Bewegung): Llibertat per als preso(e)s polítics catalans”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.