COMUNICAT IRÍDIA (@centre_IRIDIA). Ha presentat querella com a acusació popular pels fets succeïts a la manifestació en favor de Pablo Hasel. En els quals una noia va perdre un ull.

IRIDIA (@centre_IRIDIA)

COMUNICAT

Irídia ens personem com acusació popular en el cas en el qual una noia va perdre l’ull per l’impacte d’una bala de foam el 16 de Febrer en la manifestació per les bales de goma.

@Anais_Franquesa t’ho explica.

Entenem que el nostre paper com entitat de drets humans és promoure la investigació dels fets pel fet que l’impacte d’una bala de foam a la zona del cap d’una persona és molt greu.

Hem aconseguit identificar a dos agents de mossos com a possibles responsables del tret de foam que la va ferir gràcies al nou sistema d’identificació del NOP. Tots dos disparen instants abans que la noia sofrís l’impacte del projectil.

És necessari que @interiorcat pugui confirmar quin dels dos agents va ser el responsable del tret. És necessari esclarir els fets i analitzar les possibles conseqüències penals que els fets poden revestir.

Això posa de manifest la necessitat que es realitzi una reforma dels mecanismes de control del cos de Mossos una vegada es desenvolupi la Comissió Parlamentària a aquest efecte que confiem s’aprovi el més ràpid possible.

Així mateix la víctima ha presentat una querella com acusació particular representada per l’advocat @xavi_muso

Video fer pel advocat.

Irídia – Centre per la defensa dels drets humans és una associació que treballa a Catalunya per promoure i defensar els drets humans, en especial civils i polítics.

El nostre objectiu principal és elevar els estàndards de protecció de drets humans en relació amb la violència institucional, el racisme i les migracions, la memòria històrica, la privació de llibertat i el dret a la protesta.


Irídia – Centre per la defensa dels drets humans