CIMALSA lidera un projecte transfronterer per promocionar el transport intermodal

CIMALSA lidera un projecte per promoure i fomentar l’ús del transport ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre la Catalunya sud, la nord i Occitània pel vessant mediterrani, millorant així l’oferta i el nombre de connexions en aquesta àrea.

JudithC

Els assistents a la primera reunió del projecte TRAILS celebrada a la seu de CIMALSA a Barcelona - CIMALSA lidera un projecte transfronterer per promocionar el transport intermodal

La iniciativa, de la qual ja es va celebrar la primera reunió el mes de febrer a la seu de CIMALSA a Barcelona, ​​du per nom Transnational Intermodal Links Towards Sustainability (TRAILS) i contribuirà a la reducció de les emissions de CO2, a reactivar el trànsit i a augmentar la competitivitat de les empreses en tots tres territoris. Ha estat seleccionada per a formar part del Interreg Mediterranean de la UE.

A part de l’empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, en el projecte també hi col·laboren des d’un principi i, per la part catalana, la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Consell General de Cambres de Catalunya; i per la part francesa, la regió d’Occitània, la plataforma multimodal MP², Pyrennées Méditerranée Invest, Saint Charles international, Eurosud Team i el FNTR dels Pirineus orientals. A més, al projecte també s’hi han incorporat altres socis com el clúster Railgrup, l’agència Acció, el Port de Barcelona, ​​l’empresa PSCCT, operador de la terminal de transport combinat ferrocarril/carretera de Perpinyà, i la Cambra Regional de Comerç i indústria d’Occitània.

Amb aquesta col·laboració, situada en el marc de l’activitat del Comitè de Serveis Multimodals Català, es dóna continuïtat operativa als projectes europeus iFreight-Med i Clymer. Els seus objectius se centren en el llançament de nous serveis multimodals transfronterers, en la definició d’una estratègia comuna per al desenvolupament d’infraestructures de logística entre la Catalunya sud i la nord i la regió d’Occitània, en l’establiment d’una organització que afavoreixi el transport multimodal i en la creació d’una finestreta única digital, que reunirà tota l’oferta multimodal d’aquests dos territoris. Al llarg del projecte, les accions de comunicació i promoció desenvolupades pels socis s’enfocaran a sensibilitzar i encoratjar els carregadors, empreses i transportistes dels respectius territoris perquè utilitzin en major mesura les opcions de distribució multimodals i, particularment, el ferrocarril.

El projecte TRAILS forma part del programa de cooperació transfronterera INTERREG V POCTEFA; el seu pressupost total ascendeix a 1.351.873,62 euros, es beneficiarà d’una subvenció FEDER de 878.717,86 euros i està previst que acabi a la fi de l’any 2020.

 


CIMALSA: http//www.cimalsa.cat/

Isidre Gavin, Director General de Cimalsa (@IsidreGavin)

Comissió Europea. Representació a Barcelona: https://ec.europa.eu/spain/barcelona/news/trails-un-projecte-europeu-incrementar-els-enlla%C3%A7os-ferroviaris-de-mercaderies-entre-catalunya_ca

Interreg MED (@MEDProgramme) https://interreg-med.eu/

 


 

Puntuació dels lectors
vots2 mitjana5

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.