Catalunya: el rei Felip VI i Quim Torra es retroben als Jocs Mediterranis. L’Indépendant

El president de la Generalitat Quim Torra no va deixar d’afirmar la seva oposició al rei durant la cerimònia d’obertura dels Jocs Mediterranis que s’ha celebrat aquest divendres a la tarda a Tarragona.

Article traduït per @HaedusCrabittu

Jocs Mediterranis Tarragona Quim Torra Felip VI Pedro Sánchez
Felip VI, Pedro Sánchez, el primer ministre espanyol i Quim Torra – AFP

No havien pas de creuar-se. Quim Torra fins i tot havia amenaçat de boicotejar la cerimònia d’obertura per no aparèixer al costat del rei Felip VI, a tall de protesta pel seu discurs del 3 d’octubre.

Tot i això, tots dos homes han interactuat al marge de la cerimònia. Abans de la sortida del rei, el President de la Generalitat ha lliurat a Felip VI un informe del Síndic de Greuges català sobre les conseqüències del referèndum -prohibit pel Tribunal Constitucional- i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució amb un missatge clar sobre “la violació dels drets fonamentals i de les llibertats públiques en el curs de la reacció punitiva a l’1-O i en l’aplicació de l’article 155”

Això no obvia que Felip VI hagi estat rebut majoritàriament per aplaudiments al Nou Estadi de Tarragona, també amb força xiulets. Sobretot, han estat les banderes espanyoles les que han estat desplegades en diverses ubicacions de l’estadi.


Article traduït par @HaedusCrabittu selon ma meilleure connaissance du français.
Article traduït per @HaedusCrabittu segons el meu millor coneixement del francès.


Font: L’Indépendant @lindependant

https://www.lindependant.fr/2018/06/22/catalogne-le-roi-felipe-vi-et-quim-torra-se-retrouvent-au-jeux-mediterraneens,4292172.php

Autor: lindependant.fr

Data de publicació: 23 de juny 2018