Comunicats

Comunicació Alternativa Territorial

Catalana serveis financers
BANCA ÈTICA COOPERATIVISME ECONOMIA PER LA INDEPENDÈNCIA

Catalana de Serveis Financers

Catalana serveis financers

Article de Carles @Cjaumev

En aquests temps de dificultats econòmiques, de recerca de nous models de gestió, de viatge a les arrels per projectar-se al futur està començant a caminar Catalana de Serveis Financers.

@CatalanaServFin una entitat que pretén tornar a fer compatible el suport a la societat catalana i al seu teixit productiu, industrial i comercial, posant els recursos dels catalans a treballar per Catalunya, per la seva gent i pel seu benestar.

Tornant a posar els recursos financers al servei de l’economia productiva, aquella que crea llocs de treball, que vertebra el territori, que omple de botigues els nostres pobles, viles i ciutats, aquella que ajuda que els petits negocis, tallers, les societats limitades puguin obtenir els recursos per a poder continuar donant servei, ampliar la seva activitat, actualitzar i millorar les seves instal·lacions per a créixer millor i poder atendre les demandes dels seus clients, amb aquest esperit es posa en marxa Catalana de Serveis Financers, al servei de Catalunya i els catalans.

Una petita pinzellada a la història de la cooperativa Catalana de Serveis Financers

La Caixa inicia el seu camí el 2015 amb els primers contactes, trobades i reunions com Associació per la Nova Caixa Cooperativa Catalana. El 2016 es constitueix en cooperativa de serveis financers per adaptar-se a la llei de Cooperatives de Catalunya. Durant el 2017 han fet alguna adaptació i una assemblea de socis per a l’ampliació i durant el 2018 preveuen, abans de l’estiu, poder començar l’activitat operant inicialment només per als socis i després com a cooperativa de consum. Més endavant preveuen anar ampliant gradualment les seves activitats.

La fallida de les caixes d’estalvis a banda de la pèrdua de capital i patrimoni acumulat, ha representat una despesa per a cada ciutadà català de 1600 € per al seu rescat, encara que mai hagin posat els peus en una caixa.

Davant la fallida de 9 caixes d’estalvi i la conversió a banc d’una de les grans que quedava, gent de diversa condició va decidir posar-se en marxa per començar a revertir la situació creant una #CaixaCatalana de bell nou. No estan disposats a conformar-se amb aquesta situació i volen tornar a tenir una entitat financera sòlida que treballi pel país, les seves empreses i la seva gent.

-Quines són les línies de treball?

Només poden treballar al #PrincipatdeCatalunya per tant algunes línies de treball de la cooperativa son:

  • Donar suport al món productiu en la creació, manteniment, promoció de llocs de treball, principalment petits tallers i indústries productives, societats limitades i petits negocis que tornin a omplir els locals, polígons industrials, pobles i ciutats de tot #Catalunya.
  • Donar suport i fer costat a projectes que permetin reduir la petjada ecològica, millorant aïllaments d’edificis, renovació d’instal·lacions, projectes que tenen un bon retorn disminuint la despesa energètica, millorant consums.
  • Esdevenir la caixa de la classe mitjana i treballadora tenint un marcat accent de banca de proximitat.
  • La caixa en cap cas entrarà en operacions relacionades amb el sector immobiliari, turístic i tampoc en activitats de tipus especulatiu.

-Objectius:
L’objectiu més immediat que té ara mateix Catalana de Serveis Financers és consolidar l’estructura i arribar als 1.000 socis i poder endegar com més aviat projectes d’indústria i economia productiva, estalvi energètic i també d’economia social i treball protegit, que els recursos financers que els siguin confiats vagin treballant en aquests camps i vagin creixent, per a reinvertir-los en nous projectes del mateix caire.

Altre dels seus objectius amb el temps és omplir a poc a poc el buit deixat per la desaparició de quasi totes les caixes catalanes que existien fa pocs anys, i retornar al #territori aquella #cohesió, #proximitat i servei a la comunitat que donava l’existència de les caixes d’estalvis.

-Quins passos cal seguir per unir-se al projecte?
Cal fer-se soci, per ser soci cal una aportació inicial de 100 € i una quota trimestral de 17,14 €, amb aquestes aportacions s’ha d’assolir els 5.000.000 € que permet obtenir una llicència bancaria europea i així poder donar tots els serveis bancaris a socis i no socis.

-Quines operacions es poden realitzar?
En aquest estadi inicial es poden confiar recursos financers (fer ingressos) que comencin a treballar en la direcció apuntada anteriorment i amb aquests recursos es poden atendre demandes de #finançament d’empreses, crear llocs de treball, manteniment i reformes d’instal·lacions.

Els ingressos efectuats són de tipus a la vista, tot i que no es possible un reintegrament immediat, te un petit marge de temps per a rescabalar les aportacions efectuades.

En el moment en què Catalana de Serveis Financers tingui la llicència bancaria, podrà oferir tots els serveis bancaris que ofereixen caixes i bancs, domiciliacions, nòmines, crèdits al consum, etc.

Per donar una idea sobre què es pot aconseguir des d’una caixa cooperativa, podem dir que la Caixa d’economia social i solidària del Quebec (del grup Desjardins) va donar un préstec a un grup d’artistes (pallassos i acròbates) a qui ningú donava crèdit, ni tan sols eren coneguts, avui amb els anys, aquells artistes han esdevingut “Le Circ du Soleil“ amb diversos espectacles estables i altres viatjant pel món, tot gràcies a l’existència i suport d’una caixa d’estalvis cooperativa.

També podeu donar una ullada a l’article publicat per L’Econòmic @leconomic http://www.leconomic.cat/article/1353266-la-caixa-de-boix-i-raspall.html  per veure com una entitat ben gestionada globalment, pot fer una excel·lent tasca social i de país, “harmonitzar els interessos dels particulars amb els de la col·lectivitat” i superar tots els entrebancs que se li presentin en qualsevol circumstància.

•Com adherir-te formalment com soci, a la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.: FormulariArticle de Carles @Cjaumev
Fonts:  @CatalanaServFin  Catalana de Serveis Financers
L’Econòmic

 


 

LEAVE A RESPONSE

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Sí, és clar, a ComuniCATs també fem servir galetes, carquinyolis, neules... Les tenim amb o sense gluten, de xocolata, farina d'espelta..., boníssimes totes. Si les vols clica! Benvinguda! Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca