Catalana de Serveis Financers

Catalana serveis financers

En aquests temps de dificultats econòmiques, de recerca de nous models de gestió, de viatge a les arrels per projectar-se al futur està començant a caminar Catalana de Serveis Financers.

Article de Carles @Cjaumev

@CatalanaServFin una entitat que pretén tornar a fer compatible el suport a la societat catalana i al seu teixit productiu, industrial i comercial, posant els recursos dels catalans a treballar per Catalunya, per la seva gent i pel seu benestar.

Tornant a posar els recursos financers al servei de l’economia productiva, aquella que crea llocs de treball, que vertebra el territori, que omple de botigues els nostres pobles, viles i ciutats, aquella que ajuda que els petits negocis, tallers, les societats limitades puguin obtenir els recursos per a poder continuar donant servei, ampliar la seva activitat, actualitzar i millorar les seves instal·lacions per a créixer millor i poder atendre les demandes dels seus clients, amb aquest esperit es posa en marxa Catalana de Serveis Financers, al servei de Catalunya i els catalans.

Una petita pinzellada a la història de la cooperativa Catalana de Serveis Financers

La Caixa inicia el seu camí el 2015 amb els primers contactes, trobades i reunions com Associació per la Nova Caixa Cooperativa Catalana. El 2016 es constitueix en cooperativa de serveis financers per adaptar-se a la llei de Cooperatives de Catalunya. Durant el 2017 han fet alguna adaptació i una assemblea de socis per a l’ampliació i durant el 2018 preveuen, abans de l’estiu, poder començar l’activitat operant inicialment només per als socis i després com a cooperativa de consum. Més endavant preveuen anar ampliant gradualment les seves activitats.

La fallida de les caixes d’estalvis a banda de la pèrdua de capital i patrimoni acumulat, ha representat una despesa per a cada ciutadà català de 1600 € per al seu rescat, encara que mai hagin posat els peus en una caixa.

Davant la fallida de 9 caixes d’estalvi i la conversió a banc d’una de les grans que quedava, gent de diversa condició va decidir posar-se en marxa per començar a revertir la situació creant una #CaixaCatalana de bell nou. No estan disposats a conformar-se amb aquesta situació i volen tornar a tenir una entitat financera sòlida que treballi pel país, les seves empreses i la seva gent.

-Quines són les línies de treball?

Només poden treballar al #PrincipatdeCatalunya per tant algunes línies de treball de la cooperativa son:

  • Donar suport al món productiu en la creació, manteniment, promoció de llocs de treball, principalment petits tallers i indústries productives, societats limitades i petits negocis que tornin a omplir els locals, polígons industrials, pobles i ciutats de tot #Catalunya.
  • Donar suport i fer costat a projectes que permetin reduir la petjada ecològica, millorant aïllaments d’edificis, renovació d’instal·lacions, projectes que tenen un bon retorn disminuint la despesa energètica, millorant consums.
  • Esdevenir la caixa de la classe mitjana i treballadora tenint un marcat accent de banca de proximitat.
  • La caixa en cap cas entrarà en operacions relacionades amb el sector immobiliari, turístic i tampoc en activitats de tipus especulatiu.

-Objectius:
L’objectiu més immediat que té ara mateix Catalana de Serveis Financers és consolidar l’estructura i arribar als 1.000 socis i poder endegar com més aviat projectes d’indústria i economia productiva, estalvi energètic i també d’economia social i treball protegit, que els recursos financers que els siguin confiats vagin treballant en aquests camps i vagin creixent, per a reinvertir-los en nous projectes del mateix caire.

Altre dels seus objectius amb el temps és omplir a poc a poc el buit deixat per la desaparició de quasi totes les caixes catalanes que existien fa pocs anys, i retornar al #territori aquella #cohesió, #proximitat i servei a la comunitat que donava l’existència de les caixes d’estalvis.

-Quins passos cal seguir per unir-se al projecte?
Cal fer-se soci, per ser soci cal una aportació inicial de 100 € i una quota trimestral de 17,14 €, amb aquestes aportacions s’ha d’assolir els 5.000.000 € que permet obtenir una llicència bancaria europea i així poder donar tots els serveis bancaris a socis i no socis.

-Quines operacions es poden realitzar?
En aquest estadi inicial es poden confiar recursos financers (fer ingressos) que comencin a treballar en la direcció apuntada anteriorment i amb aquests recursos es poden atendre demandes de #finançament d’empreses, crear llocs de treball, manteniment i reformes d’instal·lacions.

Els ingressos efectuats són de tipus a la vista, tot i que no es possible un reintegrament immediat, te un petit marge de temps per a rescabalar les aportacions efectuades.

En el moment en què Catalana de Serveis Financers tingui la llicència bancaria, podrà oferir tots els serveis bancaris que ofereixen caixes i bancs, domiciliacions, nòmines, crèdits al consum, etc.

Per donar una idea sobre què es pot aconseguir des d’una caixa cooperativa, podem dir que la Caixa d’economia social i solidària del Quebec (del grup Desjardins) va donar un préstec a un grup d’artistes (pallassos i acròbates) a qui ningú donava crèdit, ni tan sols eren coneguts, avui amb els anys, aquells artistes han esdevingut “Le Circ du Soleil“ amb diversos espectacles estables i altres viatjant pel món, tot gràcies a l’existència i suport d’una caixa d’estalvis cooperativa.

També podeu donar una ullada a l’article publicat per L’Econòmic @leconomic http://www.leconomic.cat/article/1353266-la-caixa-de-boix-i-raspall.html  per veure com una entitat ben gestionada globalment, pot fer una excel·lent tasca social i de país, “harmonitzar els interessos dels particulars amb els de la col·lectivitat” i superar tots els entrebancs que se li presentin en qualsevol circumstància.

•Com adherir-te formalment com soci, a la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.: Formulari


Divendres 1 de juny a Santa Eulàlia, Hospitalet de Llobregat

La Iaia, Ateneu Popular i Independentistahttps://t.co/3kT5GkXfw7 pic.twitter.com/1yQ1QLLMzz

— CatalanaServeisFinan (@CatalanaServFin) 22 de maig de 2018

Carles @Cjaumev

ARTICLES DE L’AUTOR

La llengua és l’ànima de la Nació. Retuitador,curiós, Educació x canviar el mon, participa, coopera, estima i respecta.

Article de Carles @Cjaumev
Fonts:  @CatalanaServFin  Catalana de Serveis Financers
L’Econòmic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.